Marlenka

2003 - Začetek podjetja

PRVA PROIZVODNJA MEDENIH TORT MARLENKA®

 

Leta 2003, je Armenec Gevorg Avetisjan, s sestro ustanovil Češko podjetje v Frydek-Mistek-u, ki je proizvajalo medene torte MARLENKA® ,po starem Armenskem družinskem receptu.

 

V času ustanovitve, je podjetje imelo samo enega zaposlenega. Ampak leto za letom, je podjetje dinamično raslo.

 

 

 

prvni_vyrobna_2003.jpg

 

druha_vyrobna_2005.jpg

2005 - RAZVOJ

DRUGI OBRAT MEDENIH TORT MARLENKA®

 

Število zaposlenih, po zagonu drugega obrata, halle, je bilo 85 in letna proizvodnja je bila 250,000 tort.

 

Proti koncu leta 2008, je število zaposlenih naraslo na 186 in proizvodnja je tekla kontinuirano, da je lahko dohajala povpraševanje, ki je takrat doseglo že 1,250,000 komadov tort.  

 

Da bi lahko zagotovili višji standard higiene in dohajali povečano povpraševanje strank, smo se odločili investirati v nov moderen obrat.

 

2008 - EDINSTVENA PROIZVODNA LINIJA

POPOLNOMA NOVA IN AUTOMATIZIRANA PROIZVODNA HALA

 

Aprila leta 2009, je bila končana popolnima nova, moderna proizvodna hala z površino kar 4,000 kvadratnih metrov.

 

V halo smo vgradili popolnoma avtomatizirano proizvodno linijo, katero je zasnovana in na Nizozemskem. Kot takšna je proizvodna linija edinstvena na svetu in proizvodna kapaciteta je 1000 tort na uro.

 

 

 

nova_vyrobni_hala.jpg
 
firma_detail_new.jpg

2014 - POVEČANJE OBRATA

RAZŠIRITEV PROIZVODNE HALE

 

Leta 2014 je bila dodatno zgrajena še ena hala k izvorni stavbi. s to razširitvijo je kompleten obrat narastel na 8,000 kvadratnih metrov.

 

Kompletno avtomatizirana proizvodna linija za tortice (priprava testa, pekarna, dekoracijska sekcija in pakirna linija) in popularne MARLENKA® kroglice, je bila instalirana v novi hali obrata.

 

Instalacija teh linij je pripeljala do znatnega povišanja in efektivnosti proizvodnih kapacitet. Ker je bilo leto 2014 leto velikih sprememb, smo spremenili ime podjetja iz Miko International Ltd. v MARLENKA International Ltd.

 

 foto_firma_29_7_2.jpg